Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Πείρος - Βοθρολύμματα

Έντονη δυσοσμία αναδύεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Κάτω Αλισσού, ενώ σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος μαζί με τον πρόεδρο του εκπολιτιστικού συλλόγου και δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Μπαρμπούνη αλλά και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ανδρέα Στρουμπούτα διαπίστωσαν, προς έκπληξή τους ότι ο ποταμός Πείρος είχε "αφρίσει". Αιτία του φαινομένου είναι το γεγονός ότι η περιοχή της παραλίας του Κάτω
Αλισσού αποτελεί τον αποδέκτη όλων των αποβλήτων της Δυτικής Αχαΐας.
Στη θέση Μπούκα χύνεται στη θάλασσα ο αγωγός αποβλήτων του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων της βιομηχανικής περιοχής Πατρών. Δίπλα από τον αγωγό εκβάλει ο ποταμός Πείρος, ο οποίος συμπαρασύρει στο διάβα του όλα τα απόβλητα που βρίσκονται σε όλη την λεκάνη της περιοχής. «Το μείζον πρόβλημα όμως παραμένει ο αγωγός της ΒΙΠΕ», επισημαίνει στο «attacktv» ο κ. Μπαρμπούνης, ο οποίος αναφέρει ότι μαζί με το δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων ενώ καλεί τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς να λάβουν τα μέτρα τους.
«Όταν, προ εικοσαετίας περίπου, κατασκευάστηκε ο αγωγός λυμάτων, οι υπεύθυνοι μας διαβεβαίωναν ότι δεν θα επιβαρύνεται ούτε κατ ελάχιστον η θαλάσσια περιοχή και ότι τάχα το νερό του αγωγού θα είναι σχεδόν πόσιμο. Ταυτόχρονα υπήρξαν πάμπολλες υποσχέσεις για ανταποδοτικά έργα και ανάπλαση της περιοχής. Πέρασαν από τότε είκοσι (20) χρόνια και δεν έγινε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΡΓΟ», τονίζει κ. Μπαρμπούνης.