Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με αποτροπιασμό αλλά και απογοήτευση, μετά από χρόνια αγώνα του συλλόγου μας και άλλων φορέων βλέπουμε πάλι απόβλητα με έντονη δυσοσμία λυμάτων λαδιών, πετρελαίων κλπ να έχουν χυθεί στον δρόμο και να καταλήγουν στην θάλασσα του Πατραϊκού.
Η δικαιολογία από τους υπεύθυνους είναι ότι έβρεξε πολύ και ο αγωγός δεν μπορούσε να τα επεξεργαστεί. Αυτά μόνο σε ιθαγενείς ή σε κατοίκους του Κογκό. Εμείς αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε μια ευρωπαϊκή χώρα και οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν και η ασυδοσία της ΒΙΠΕ να σταματήσει. Δηλαδή σε άλλες χώρες τις Ευρώπης που υπάρχουν μεγαλύτεροι όγκοι βροχοπτώσεων γίνονται υπερχειλίσεις αποβλήτων; Όχι! αυτές είναι δικαιολογίες πρόχειρες.
Πρέπει πια και η δημοτική αρχή αλλά και η περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, να κάνουν σύσκεψη να ζητήσουν περεταίρω εκσυγχρονισμό και να προστατεύσουν τους κατοίκους και δημότες περιοχής. Πρέπει να συγκαλέσουν συνάντηση με την κεντρική Διοίκηση παρουσία των συλλόγων επειδή κωφεύει η ΒΙΠΕ και δεν απαντά σε κανένα έγγραφο και πριν είκοσι ημέρες κάναμε μήνυση. Βέβαια το ίδιο θα κάνουμε και πάλι. Και περιμένουμε και τον κύριο εισαγγελέα να ασκήσει όπως πάντα τον θεσμικό του ρόλο και να αποδώσει ευθύνες.
Κανείς δεν πρέπει να παίζει με την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.
Στο σημείο κάλεσαν την αστυνομία όπου κατέγραψε το συμβάν και επίσης ήρθε κλιμάκιο της περιφέρειας και ευχαριστούμε για τα γρήγορα αντανακλαστικά.

Εμείς θα συνεχίσουμε.

   Ο πρόεδρος                                                     Γραμματέας
Μπαρμπούνης Δημ.                               Ρουσσοπούλου Αικατερίνη
   6932892808
   dbarmpounis@gmail.com                               katiapatras@yahoo.com