Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Συγκέντρωση...

Δυτ. Αχαΐα: Μετά την Πατρών – Πύργου, «ανοίγουν» μέτωπο για ΧΥΤΑ Φλόκα – Την Παρασκευή συγκέντρωση στον Άνω Αλισσό

  Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα στο κοινοτικό κατάστημα του Άνω Αλισσού, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των Συλλόγων Άνω και Κάτω Αλισσού, καθώς επίσης και του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Τοπίου «Η ΩΛΕΝΙΑ», κατοίκων και φορέων περιοχών της δυτικής Αχαΐας.
  Θέμα της συνάντησης, η συγκρότηση μετώπου και η μορφή που θα λάβουν οι κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που η Πάτρα μεταφέρει απορρίματα στον ΧΥΤΑ Φλόκα, πέραν των περιοχών Μεσσάτιδας, Βραχνείκων και Παραλίας.
  Οι σύλλογοι της περιοχής – όπως έχει γράψει το dytikanea.gr, έχουν ήδη δηλώσει σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα δεχθούν την πρόταση του Κώστα Πελετίδη να μεταφερθούν επιπλέον απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Φλόκα, υπογραμμίζοντας ότι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν ακόμα και με αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στον ΧΥΤΑ Φλόκα. 
  Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε ο Αλέκος Θανόπουλος) να μη δεχθεί τη μεταφορά απορριμμάτων από την Πάτρα στον ΧΥΤΑ Φλόκα, με τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου να μην αποκλείει το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Της Βασιλικής Αθανασοπούλου