Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Γρηγόριο Αλεξόπουλο.  Στη συνάντηση μετείχαν η Πρόεδρος του Κάτω Αλισσού Θεώνη Κελάμη, του Άνω Αλισσού Βασίλης Λάζαρης και Λουσικών Ραγιάς Χρηστός. Από το πρόεδρο του συλλόγου μας Μπαρμπούνη Δημήτρη καθώς και από τους προέδρους των χωριών τέθηκαν ερωτήματα που αφορούν τις κοινότητες που γειτνιάζουν και έχουν αρκετά όμοια προβλήματα.
Στην ερώτηση για το προαστιακό ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι είδη υπάρχουν 4.000.000 ευρώ από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και το 2016 στο νέο ΣεΣ θα είναι το πρώτο που θα ξεκινήσει ο προαστιακός μέχρι Κάτω Αχαΐα και σταθμό έναν στους Αλισσούς
Για την διάβρωση των ακτών όπου υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και έχει χαθεί μεγάλη ακτογραμμή αλλά και περιουσίες μας απάντησε ότι μέχρι το φθινόπωρο τελειώνουν όλες οι μελέτες και το 2016 θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της διάβρωσης της δυτικής Αχαΐας. Ο πρόεδρος του συλλόγου μας καθώς και οι πρόεδροι των Αλισσών του είπαν ότι οι Αλισσοί έχουν πρόβλημα τεράστιο στη διάβρωση και ακόμα από τον κύριο Μπαρμπούνη προστέθηκε ότι στην παραλία του χωριού μας έχουν χαθεί 100 μέτρα τα τελευταία χρόνια παραλίας καθώς ζημιές σε σπίτια και τουριστικά καταλύματα. Ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι το κομμάτια αυτά θα μπουν σίγουρα μέσα. 
Για τον ποταμό Πείρο είπανε ότι πρέπει να ύπαρξη και άλλη υποστήριξη με έργο που πρέπει να γίνουν στα ποδαρικά της γέφυρας γιατί μπορεί εκ νέου τον χειμώνα να έχουμε προβλήματα σε ενδεχόμενες καταβάσεις με βροχοπτώσεις στο δρόμο Αλισσού –Λουσικών καθώς να γίνει και καθαρισμός μέχρι τον βιολογικό Κάτω Αχαΐας για δέντρα κλαδιά που έχουν πέσει μέσα στο ποτάμι. Για το γεφυράκι της Σαρδηνής που έχει υποστεί ζημιές από τις καταβάσεις του ποταμού στον Κάτω Αλισσό στη θέση Παναγίτσα, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι εκεί θα πρέπει να παρέμβει ο Δήμος και ότι εμείς παρεμβαίνουμε στα μεγάλα ποτάμια λόγω δυσχερειών οικονομικών των δήμων.
Για τα υπόλοιπα κομμάτια αποχέτευσης που δεν έχουν γίνει στην παραλία του Κάτω Αλισσού είπε ότι θα γίνουν και έχουν μπει σε μελέτες.
Για την ΒΙ.ΠΕ. ΕΤΒΑ, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει με τα ελεγκτικά όργανα είναι μετρήσεις. Εμείς είπαμε ότι θα πρέπει να γίνει μια διάνοιξη του ρέματος και να πιεστεί η εταιρία να κατασκευάσει μια υδατοδεξαμενή στην οποία να αποθηκεύονται τα λύματα πριν γίνει η επεξεργασία τους από το βιολογικό.
Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, έδωσε στον κύριο αντιπεριφερειάρχη το περιοδικό που εκδόσαμε για τα 11 χρόνια δράσης του συλλόγου μας, μιας και ο κύριος αντιπεριφερειάρχης έχει παρέμβει σε πολλά από τα αιτήματα μας.