Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : Σχολική βία, εκφοβισμός και ηλεκτρονικό έγκλημα στο διαδίκτυο ως σύγχρονες απειλές για τη νέα γενιά

Στις ημέρες μας παρατηρείται ότι το φαινόμενο του εκφοβισμού (“school bullying”) και της ενδοσχολικής βίας (“school violence”) παρουσιάζει αυξανόμενες και πολύπλευρες διαστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στον διεθνή χώρο.
Πλέον, σε διάφορους επιστημονικούς χώρους έχουν αναγνωρίσει, αναδείξει και αναλύσει το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού και της βίας, στις πολλαπλές μορφές και διαστάσεις του και προτείνουν, μέσα από την πρόληψη και την παρέμβαση, διάφορες προσεγγίσεις και μεθόδους για την αποτελεσματική  αντιμετώπισή του. Η ενεργός συμμετοχή και η συνεργασία όλων των άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένων στο φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού αποτελεί πλέον αναγκαιότητα.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Κάτω Αλισσού αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα του προβλήματος, διοργανώνει , στα πλαίσια δράσης του, ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος, με θέμα «Σχολική βία, εκφοβισμός και ηλεκτρονικό έγκλημα στο διαδίκτυο ως σύγχρονες απειλές για τη νέα γενιά», με ομιλητή τον Άγγελο Τσιγκρή, δικηγόρο  καθηγητή εγκληματολογίας μόνιμο αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ για την πρόληψη του εγκλήματος.    
Η ομιλία θα γίνει στο κοινοτικό κατάστημα του Κάτω Αλισσού την 16η Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.30.


Λίγα λόγια για τον ομιλητή : 
Ο Άγγελος Τσιγκρής είναι δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.



   Ο πρόεδρος                                                     Γραμματέας
Μπαρμπούνης Δημ.                               Ρουσσοπούλου Αικατερίνη
   6932892808

   dbarmpounis@gmail.com                               katiapatras@yahoo.com