Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Δελτίο τύπου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΛΙΣΣΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο τύπου

Κλειθήκαμε σήμερα σε σύσκεψη στη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση υπό τον αντινομάρχη περιβάλλοντως, κ.Γασπαρινάτο, με θέμα την μόλυνση του π.Πείρου, μετά και από τις τελευταίες μετρήσεις που έκανε ο συλλογός μας.
Στην σύσκεψη παρεβρέθησαν ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Ωλενίας κ.Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο δήμαρχος Δύμης κ.Διονύσης Γκοτσούλιας, ο αντινομάρχης έργων κ.Λύρας Νικόλαος, η νομαρχιακή σύμβουλος Πατρούλα Κοκκίνη, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Λουσικών κ.Λινάρδος , o κ.Νίκος Ζαφειρόπουλος τοπικός Σύμβουλος δημοτικού διαμερίσματος Κ.Αλισσού και αρμόδιες υπηρεσίες σε θέματα περιβάλλοντος.
Κατά τη συζήτηση, μιλήσαμε για τα γνωστά προβλήματα που συνεχώς μας απασχολούν και δημιουργούν προβλήματα στον π.Πείρο (ΒΙ.ΠΕ. - Λυματολάσπη - Πυρηνελουργεία-Ελαιοτριβεία).Ο αρμόδιος αντινομάρχης δεσμέυθηκε ότι:
  • Θα πραγματοποιούνται αρκετά συχνά έλεγχοι (σχεδόν καθημερινά).
  • Θα επιβάλλονται τα ανώτερα αυστηρά πρόστιμα.
  • Η νομαρχία θα κάνει καθαρισμό του ρέματος Μαλιαγκού με δική της ευθήνη.
  • Θα πιέσει την ΒΙ.ΠΕ - ΕΤ.ΒΑ να κάνει την δεξαμενή καθήζησης των ομβρίων στο ρέμα Μαλιαγκού, διότι παρά τις αρχικές συστάσεις, η ΒΙ.ΠΕ δεν προχώρισε στο έργο αυτό.
  • Θα γίνουν νέες μετρήσεις παρουσία των συλλόγων και των φορέων.
  • Θα μας κοινοποιούνται οι μετρήσεις, οι επιβολές προστήμων και όποιες πρωτοβουλίες της νομαρχιακής αυτοδοιήκισης επί των ανωτέρω προβλημάτων.
Ο σύλλογός μας, ο οποίος εκπροσωπίθηκε από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του, μίλησαν κατά την διάρκεια της σύσκεψης και δήλωσαν, ότι θα ξανάσυμμετάσχει σε τέτοιου είδους συσκέψεις μόνο εάν στο σύντομο μέλλον θα δεί αποτελέσματα όπου τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων όχι μόνο του Κ.Αλισσού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της δυτικής Αχαΐας, θα έχουν τουλάχιστον ελαχιστοποιηθεί.
Οι επόμενες κινήσεις του συλλόγου μας, εάν στο σύντομο μέλλον δεν δούμε αποτελεσματα και οι παραπάνω δεσμέυσεις δεν γίνουν πράξεις, εκτός από τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβούμε, θα προχωρήσουμε σε συνενόηση και με άλλους φορείς σε πιό δυναμικές κινητοποιήσεις ιδιαίτερα στην περιοχή της βιομηχανικής ζώνης.

Εκ μέρους του συλλόγου
Ο Πρόεδρος Δημήτριος Μπαρμπούνης
Ο Γενικός Γραμματέας Διονύσιος Ζαχαρόπουλος