Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ελάτε όλοι...για το καλό όλων μας...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι κάτοικοι και οι φορείς της Δυτικής Αχαίας το Σάββατο 16-1-2010 και ώρα 11π.μ. θα συγκεντρωθούν στην Βιομηχανική περιοχή Πατρών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Στην απόφαση αυτή κατέληξαν σε συνάντησή τους οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων της Παραλίας Κάτω Αλισσού, Παραλίας Ανω Αλισσού, Λουσικών, Περιστέρας και Χαικαλίου. Αρωγοί, συμμέτοχοι, συμπαραστάτες δήλωσαν και οι Δήμοι Δύμης και Ωλενίας καθώς και τα τοπικά συμβούλια των χωριών. Αφορμή για την πρωτοβουλία στάθηκε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων που ήρθε να προστεθεί στα τόσα προβλήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1. Την άμεση και δραστική παρέμβαση των αρχών προκειμένου να τηρηθούν οι περιβαλοντικοί όροι λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων και σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους το κλείσιμο αυτών.
2. Την άμεση υλοποίηση έργου για την υγειονομική επεξεργασία και διαχείριση της λυματολάσπης προκειμένου να πάψει το έγκλημα της χύμα εναπόθεσης στα χωράφια που έχει σαν αποτέλεσμα την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα αλλά και της θάλασσας μέσω του Πείρου ποταμού.
3. Την άμεση κατασκευή δεξαμενής κατακράτησης των ομβρίων προκειμένου να μην μεταφέρονται, μέσω της Μαλιαγκούς στη θάλασσα, τα ξεπλύματα των αύλειων χώρων της βιομηχανικής όπου πολλοί ασυνείδητοι παρανομούν και ρυπαίνουν.
4. Τον συστηματικό έλεγχο όλων όσων δραστηριοποιούνται στη βιομηχανική περιοχή προκειμένου να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας τους.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ
Όλους τους ευσυνείδητους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και εργαζόμενους της Βιομηχανικής Περιοχής που πρώτοι θίγονται από τους λίγους ασυνείδητουςΌλους τους κατοίκους της Δυτικής Αχαίας που πρέπει να πάρουν την υπόθεση περιβάλλον και ποιότητα ζωής στα χέρια τους.
Οι Δήμοι Δύμης και Ωλενίας
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι
Τα τοπικά Συμβούλια
Ενωση Ξενοδόχων - Τουριστικών Καταλημάτων - Εστίασης Αναψηχής Δήμου Δύμης