Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας - Συνάντηση...

Άνω και Κάτω Αλισσός: Συνάντηση την Παρασκευή με ειδικούς επιστήμονες για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

  Για την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου σις 12:30μμ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με ειδικούς επιστήμονες και τις διοικήσεις των Πολιτιστικών Συλλόγου Άνω και Κάτω Αλισσού. Σκοπός της συνάντησης, όπως είπε στο dytikanea.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού Δημήτρης Μπαρμπούνης, είναι να λάβουν απαντήσεις για ζητήματα που τους έχουν απασχολήσει και ενδέχεται να σχετίζονται με την παρουσία κεραιών κινητής τηλεφωνίας εδώ και χρόνια στην περιοχή. 
  «Από το τέλος Οκτωβρίου που έχουμε στείλει την επιστολή στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον Συνήγορο του Πολίτη και την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, όπως κάνουμε πάντα, όταν εκτμάμαι ότι κινδυνύει η δημόσια υγεία», τονίζει στο dytikanea.gr ο κ. Μπαρμπούνης. Και προσθέτει: «Οι κάτοικοι εδώ, φοβούνται τις αρνητικές συνέπειες που ενδεχομένως προκύψουν για την υγεία τους και την ποιότητα ζωής τους από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις». 
  Όπως εξηγεί, ο κ. Μπαρμπούνης, το πλαίσιο των επαφών των Συλλών με φορείς, ειδικούς και σχετικές επιτροπές, θα εμπλουτιστεί.
  Στο μεταξύ το επόμενο διάστημα, οι δύο Σύλλογοι προγραμματίζουν τη διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας, με θέμα τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. 
  Να υπενθυμίσουμε την επιστολή των Συλλόγων που έστειλαν τέλος Οκτωβρίου:
  «Επειδή από την λειτουργία των εν λόγω κεραιών, έχει δημιουργηθεί εύλογη ανησυχία ανάμεσα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, σχετικά με το ενδεχόμενο μη τυχόν προκύψουν αρνητικές συνέπειες για την δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής τους.
  Επειδή έχουμε άμεσο έννομο συμφέρον που αφορά την προάσπιση του εννόμου αγαθού της υγείας των μελών του σωματείου μας, απάντων κατοίκων των Αλισσών σας καλούμε, να μας γνωστοποιήσετε αν η κεραία κινητής τηλεφωνίας, λειτουργεί νομοτύπως, έχοντας την προβλεπόμενη από τον άνω φορέα, άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας και αν υφίσταται βεβαίωση από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ότι ελήφθησαν μέτρα προς προστασία του κοινού από μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 εδ.α Ν. 1733/1987, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 39 παρ.4 Ν.2496/1997.
  Επειδή σύμφωνα με το άρθρ. 3 παρ. 14 του Ν. 2867/2000 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων είναι αρμόδια για την χορήγηση άδειας λειτουργίας σταθμού βάσεως (κεραίας).»