Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 έπειτα από πρόσκληση των πολιτιστικών συλλόγων Παρ. Κ. Αλισσού και Άνω Αλισσού προς τους κατοίκους και των δύο χωριών στο κοινοτικό κατάστημα του Άνω Αλισσού, έγινε ενημέρωση από τον καθηγητή Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Γεωργίου Χρήστο, ο οποίος μας γνώρισε τις επιπτώσεις στην υγεία που έχουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αφού πρώτα πραγματοποίησε μετρήσεις του επιπέδου εκπομπών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και στα δύο χωριά. 
  Αν και τα επίπεδα βρέθηκαν να είναι στα επιτρεπτά όρια, το γενικό συμπέρασμα από την ομιλία του καθηγητή είναι ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο σημείο που βρίσκονται στον Αλισσό και στην κατάσταση που βρίσκονται τώρα δεν είναι επικίνδυνες για την υγεία μας, αλλά επιθυμούμε την απομάκρυνσή τους διότι κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι δεν απειλούν την υγεία μας και επειδή επίσης η παρουσία τους προσβάλλει την αισθητική του όμορφου τοπίου στο οποίο ζούμε και απαξιώνει τις περιουσίες μας.
  Οι σύλλογοί μας μαζί με τα τοπικά συμβούλια των Αλισσών, δεν θα εφησυχάσουν και στόχος μας θα είναι μελλοντικά να φύγουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από τον Αλισσό.


Ο Πρόεδρος του Πολ. Συλλόγου Παραλίας Κ. Αλισσού
Μπαρμπούνης Δημήτριος 

Η Πρόεδρος του Πολ. Συλλόγου Άνω Αλισσού
Πετροπούλου Ευγενία