Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΛΙΣΣΟΥ
Τηλ. 6932892808 e-mail: alissosblog@gail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι διήμερες εκδηλώσεις του πολιτιστικού μας συλλόγου που έγιναν 21 και 23 Αυγούστου.
Κατά την γενική ομολογία του κόσμου ήταν επιτυχημένες , πράγμα που αποδεικνύεται από  την μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ιδιαίτερα την πρώτη ημέρα στην ψυχαγωγική εκδήλωση και αυτό αποδεικνύει την αγάπη του κόσμου όπου ήταν όχι μόνο από την γύρω περιοχή αλλά βρέθηκαν άνθρωποι που ήρθαν από αρκετά μακριά. 
Η πρώτη ημέρα που πραγματοποιήθηκε η 21η Αυγούστου, περιλάμβανε στην αρχή παραδοσιακούς χορούς με τα χορευτικά του Κάτω Αλισσού και του Λαογραφικού Πατρών.
Στο ενδιάμεσο της εκδήλωσης δοθήκαν τιμητικές διακρίσεις, στον εκδότη της εφημερίδας "Γνώμης" των Πατρών, κύριο Χριστόπουλο, για την προσφορά της ιστορικής εφημερίδας στην ενημέρωση των πολιτών. Κατά το παρελθόν είχαν τιμηθεί από το σύλλογο μας και άνθρωποι που δούλευαν και σε άλλη μία μεγάλη ιστορική εφημερίδα (Πελοπόννησος).Την τιμητική διάκριση για λογαριασμό του κυρίου Χριστοπούλου την παρέλαβε από τον πρόεδρο μας κύριο Μπαρμπούνη Δημήτριο ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας.
Έπειτα πραγματοποιήθηκε η βράβευση του αθλητή της εθνικής Ελλάδος στο Beach Handball, κύριου Κανέλλου Γεωργίου, που κατάγεται και διαμένει στον Κάτω Αλισσό. Επίσης  βραβεύτηκε ο Βεσκούκης Αθανάσιος, που έχει ομάδα σκάκι στον Κάτω Αλισσό με πολλές διακρίσεις, και απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους μαθητές του χωριού μας που πέρασαν στα πανεπιστήμια.
Μετά ακολούθησε μεγάλη λαϊκή βραδιά.
Καθόλη την διάρκεια της  βραδιάς διατηρήθηκε το κέφι αμείωτο και το λαϊκό μας γλέντι τελείωσε το ξημέρωμα.

Την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων 23η Αυγούστου ημέρα Κυριακή, έγινε η περιβαντολλογική μας εκδήλωση, με θέμα «Υδρογονάνθρακες: ανάπτυξη και επιπτώσεις στην δυτική Ελλάδα» , που έγινε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Γεωλόγων. Στην ημερίδα ανέλυσε το θέμα ο καθηγητής πανεπιστημίου κύριος Παπαθεοδώρου, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή υπάρχουν αρκετά κοιτάσματα και ότι μπορούμε με σεβασμό στο περιβάλλον, όπως και σε άλλες προηγμένες χώρες, να γίνει η εξόρυξη χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Επίσης έγινε ενημέρωση και από το καθηγητή κύριο Σταυρόπουλο Ξενοφώντα.
Τα αποτελέσματα της ημερίδας θα κοινοποιηθούν στο site του συλλόγου alissosblogspot.gr.
Tέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς επικοινωνίας tempo24, dytikanea,  west cyti, τους χορηγούς μας Σαφάκας ελαιοκίνηση, Διδαχος Άγγελος γεωργικά μηχανήματα, Παπασταματόπουλος Αλέξης οινοποιός,  καθώς όλους όσους έδωσαν δώρα για την λαχειοφόρο μας.
Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας  Νικολάου Χρήστο  και τον πρόεδρο του Ο.Τ.Α.Δ. Μπαχρά Ξενοφώντα, για την παρουσία τους και τις δύο ημέρες των εκδηλώσεων.
Την πρώτη ημέρα παρευρέθησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Στεργιόπουλος Άγγελος και Παναγιωτόπουλος Γιώργος.

Η αγάπη σας είναι η δύναμη μας.
Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!

   Ο πρόεδρος                                                     Γραμματέας
Μπαρμπούνης Δημ.                               Ρουσσοπούλου Αικατερίνη
             6932892808
  dbarmpounis@gmail.com                   katiapatras@yahoo.com