Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ Κ.ΑΛΙΣΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ Κ.ΑΛΙΣΣΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ
            Κύριε περιφερειάρχη,
Μετά και από την τελευταία αναφορά της εφημερίδας Πελοπόννησος, στο θέμα της επίδρασης ή όχι των πυρηνελαιουργείων στην υγεία των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας, διαφαίνεται η επιτακτική ανάγκη να εκπονηθούν μελέτες από δημόσιους φορείς, από επιστήμονες με τεχνική γνώση και επαγγελματική αξιοπιστία, οι οποίοι μακριά από συμφέροντα και προκαταλήψεις, θα αποφανθούν για το σοβαρό θέμα που απασχολεί δεκαετίες την περιοχή μας. Υπάρχουν σαφείς κανόνες και διεθνή δεδομένα και από την Ε.Ε τα οποία όφειλαν να εφαρμόζουν και στη χώρα μας οι αρμόδιοι φορείς. Η δυσοσμία σε κάθε περίπτωση είναι επιβαρυντική στην καθημερινή ζωή των πολιτών, και, όπως σαφώς τονίζεται και από τον ιατρικό κόσμο, μέσω επισήμων εκπροσώπων, επιβαρυντική για πάσχοντες από αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα.
            Στόχος του Συλλόγου δεν είναι η ανεύθυνη καταγγελία ούτε η εκδίκηση κατά των ιδιοκτητών των εργοστασίων, τα οποία προσφέρουν εργασία, αλλά η προστασία του πολυτιμότερου αγαθού των ανθρώπων: ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, που προηγείται και της εργασίας. Γι ‘ αυτό με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ζητάμε να αναλάβουν την ευθύνη της κρίσης οι επιστήμονες και όχι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Οι μόνοι που δεν εμπλέκονται σε ίντριγκες και συμφέροντα είμαστε οι κάτοικοι, θύματα για δεκαετίες της μη εφαρμογής των ίδιων των ευρωπαϊκών κανόνων, σε μια χώρα Ευρωπαϊκή.
            Ζητάμε από το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Χρίστο Νικολάου, να επιμείνει σθεναρά στην άμεση και ουσιαστική επίλυση του θέματος με αδιάβλητο και δίκαιο τρόπο. Να συνεισφέρει ο Δήμος τα μέγιστα για το κορυφαίο θέμα που επηρεάζει την ζωή και την υγεία των κατοίκων. Και η Περιφέρεια με τρόπο αποτελεσματικό να λειτουργήσει αμέσως και να διασφαλίσει την ακεραιότητα των ερευνών, ώστε να επικρατήσει η αλήθεια και η ομαλότητα.
           
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ