Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΛΙΣΣΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΠΡΟΣ: ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΟΙΝ:1) Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος - Διεύθυνση Δημόσιων Έργων
2) Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος - Διεύθυνση Υδάτων
3)Δήμο Δύμης

Ημερομηνία: Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Από το Σάββατο 3 Ιουλίου και σήμερα, Κυριακή 4 Ιουλίου, γίναμε μάρτυρες μιας αποκρουστικής εικόνας που έχει να κάνει με την θάλασσα ενός μεγάλου μέρους του δήμου μας, και συγκεκριμένα ενός περίπου χιλιόμετρου ανατολικά των εκβολών του ποταμού Πείρου. Τις δύο τελευταίες μέρες, στη θάλασσα μας υπάρχει μια μεγάλη κηλίδα από "λάσπη" και "θολούρα" με αποτέλεσμα να χάσει το φυσικό της χρώμα. Αυτό δημιουργεί μια άσχημη και αρνητική εντύπωση στου κατοίκους καθώς και στου επισκέπτες της περιοχής μας.
Κατά την άποψη μας, αυτή η εικόνα είναι αποτέλεσμα των ενεργειών και της ασυνέπειας που έχει να κάνει με τις κατασκευάστριες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του φράγματος "Πείρου - Παράπειρου". Το ίδιο πρόβλημα είχε δημιουργηθεί πριν δυο χρόνια, όταν κατασκευάστρια εταιρία που δραστηριοποιούνταν στον Ερύμανθο, είχαμε τα ίδια αποτελέσματα. Αυτό μας το επιβεβαιώσατε και εσείς (Αντιν. Περιβ.), μετά από επικοινωνία που είχατε με τον πρόεδρο του συλλόγου μας, πως για την άσχημη αυτή εικόνα που επικρατεί στην θαλάσσια περιοχή μας, την έχει η κατασκευάστρια εταιρεία. Η κατασκευάστρια εταιρία, κατά την άποψή μας ευθύνεται διότι δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα στον χώρο που πραγματοποιούνται τα έργα για το φράγμα "Πείρου - Παράπειρου" (δεν περίμενε το καλοκαιρινό μπόρα) και ύστερα από τις τελευταίες βροχοπτώσεις, όλα τα φερτά και αδρανή υλικά κατέληξαν στις εκβολές του ποταμού Πείρου.
Ο σύλλογός μας περιμένοντας και εγγράφως το πόρισμα της Αντινομαρχείας Περιβάλλοντος, για το συγκεκριμένο συμβάν, επιφυλάσσεται να προσφύγει στην δικαιοσύνη, ώστε να προστατεύσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων καθώς και των επισκεπτών της περιοχής μας. Καθώς επίσης και των ανθρώπων οι οποίοι δραστηριοποιούνται τουριστικά στην περιοχή μας, που ακόμα ένα πλήγμα έρχεται να ενταχθεί στα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν τα τελευταία δύο χρόνια.
Τις επόμενες μέρες, με φωτογραφικό υλικό το οποίο και συγκεντρώσαμε αυτές τις δυο μέρες, θα επισκεφθούμε τον αρμόδιο εισαγγελέα και να τον ενημερώσουμε σχετικώς.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου,
ο πρόεδρος Μπαρμπούνης Δημήτριος