Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Επιστολή στον Δήμαρχο για τα "Βυτιοφόρα"...

Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Κάτω Αλισσού

Προς κ.Δήμαρχο Δύμης
Κάτω Αλισσός 20 - 7 - 2010 Κάτω Αχαΐα


Κύριε Δήμαρχε τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε βυτιοφόρα να μεταφέρουν λύματα στην Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου μας εκτός των προγραμματισμένων ωρών λειτουργίας της.
Συγκεκριμένα, ενώ με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Ιανουαρίου 2009, η απόρριψη βοθρολυμάτων στη μονάδα κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα γίνεται μέχρι την 11η πρωινή, εισέρχονται βυτιοφόρα ακόμη και στις 2 ή 3 το απόγευμα. Αντιλαμβάνεστε ότι η απόρριψη των βοθρολυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, τις ώρες αυτές δημιουργεί πλείστα προβλήματα στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο αν ληφθεί υπόψη ότι, παρά τα προβλεπόμενα στην τροποποιημένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, δεν έχει τοποθετηθεί σύστημα υποδοχής βυτιοφόρων (κουβούκλιο, σύστημα απόσμισης κ.τ.λ.).
Γι αυτό κύριε Δήμαρχε παρακαλούμε για την πίστη εφαρμογής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τον πειθαρχικό (τουλάχιστον) έλεγχο όσων ευθύνονται για την παράβαση αυτής.
Αναμένουμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Μπαρμπούνης Δημήτριος
Ο Γραμματέας Ζαχαρόπουλος Διονύσιος