Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ενημέρωση από ΔΕΥΑΔ...

Δελτίο τύπου σχετικά με την συνάντηση των Συλλόγων Αλισσού στη ΔΕΥΑΔ

  «Συναντήθηκαν χθες με τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΔ, κο Μαχαίρα Κων/νο και προς τα τέλη της συνάντησης μετά με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ, κο Τραχάνη Σπυρίδων, τα Δ.Σ. των Συλλόγων μας. Στην αρχή της συνάντησης ο κος Μαχαίρας μας ενημέρωσε ότι ο Βιολογικός Σταθμός του Δήμου μας είναι για 20.000 κατοίκους και μ’ έναν εκσυγχρονισμό μπορεί να είναι δυναμικότητας 30.000. Επίσης μας είπε ότι στα σχέδια της ΔΕΥΑΔ είναι ακόμα ο περαιτέρω σχεδιασμός για ακόμα περισσότερη χωρητικότητα και η εγκατάσταση κουβουκλίου απόσμησης για τα βυτία του Δήμου μας που δεχόμαστε ακόμα. Η λυματολάσπη που βγαίνει είναι ελάχιστη και ανακυκλώνεται. Επίσης μας ενημέρωσε ότι ο Βιολογικός εκσυγχρονίζεται σε 15 περίπου ημέρες και ότι η ηλεκτρονική παρακολούθηση τελειώνει.
  Στο τέλος της συνάντησης ετέθησαν ερωτήματα στον Πρόεδρο, κο Τραχάνη, κυρίως για την καθαρότητα του νερού του Άνω Αλισσού. Σε ερώτηση της Προέδρου του Πολιτιστικού κας Πετροπούλου Ευγενίας, περί φημών για ακαταλληλότητα του νερού και ότι οι δεξαμενές δεν έχουν καθαριστεί και ότι η μια είναι ξεσκέπαστη, ο κος Τραχάνης μας είπε ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Οι δεξαμενές έχουν καθαριστεί και είναι σκεπασμένες και το νερό είναι απόλυτα καθαρό για πόση.
  Ζητήσαμε επίσης να χλωριωθούν όλες οι δεξαμενές των Άνω και Κάτω Αλισσού και μας είπε ότι σε 15 ημέρες θα κάνει προμήθεια.
  Τέλος εκφράσαμε την ανησυχία μας για το ποιος επιβλέπει τον βιολογικό ώσπου να αλλαχτεί το ηλεκτρονικό σύστημα και τι γίνεται σε περίπτωση που δεν δουλεύει και αργήσει το σύστημα να ενημερώσει τους αρμόδιους.
  Ζητήσαμε να μας κοινοποιούνται οι μετρήσεις κάθε μήνα και τους είπαμε ότι θα παρακολουθούμε το θέμα του Βιολογικού συνεχώς και περιμένουμε οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξεις. Ενημερώσαμε ότι δεν θα δεχθούμε καμία άλλη σύνδεση κοινοτήτων από Ωλενία ή Ερυμάνθια στην ΒΙ.ΠΕ. αν δεν μπει ο προεπεξεργαστής.
 Οι Σύλλογοί μας θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού περί τις αρχές Μάρτη με ημερομηνία που θα καθοριστεί.»