Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΛΙΣΣΟΥ


ΠΡΟΣ
Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος,
Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κο Αλεξόπουλο


ΚΟΙΝ.: 1) ΒΙ.ΠΕ. Καλλιθέα Αττικής
2) ΒΙ.ΠΕ. Πατρών
3) Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας


Κ. Αλισσός 7 Μαΐου 2015


Κατά την επίσκεψή μας, πριν από λίγο διάστημα, στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών διαπιστώσαμε προβλήματα λειτουργίας. Όλοι οι αναδευτήρες δεν δουλεύαν κατά τη χθεσινή μας επίσκεψη. Παρατηρήσαμε ότι το ρέμα «Μαλλιαγκούς» που περνάει κάτω από τις εγκαταστάσεις της ΒΙ.ΠΕ. και ιδιαίτερα στην έξοδό του είναι γεμάτο από απόβλητα άγνωστης προέλευσης  με έντονο πράσινο σκούρο και σε αρκετά σημεία μαύρο νερό. Που είναι σε μορφή συμπυκνωμένη σαν λάσπη και προκαλεί έντονη δυσοσμία. Σε άλλο σημείο στην έξοδο το νερό που βγαίνει είναι γεμάτο άσπρους αφρούς.
Τα παραπάνω είναι καταγεγραμμένα και σε φωτογραφίες που σας αποστέλλουμε, τις οποίες έχουμε δημοσιεύσει και στο alissos.blogspot.
Ακόμα διαπιστώσαμε ότι οι αντλίες που βρίσκονται στην έξοδο του ρυακιού για να αντλούν τα απόβλητα από την ΒΙ.ΠΕ. και να τα οδηγούν πάλι στο βιολογικό προκειμένου να επεξεργάζονται πάλι είναι σε διαλυμένη κατάσταση με μηχανήματα σκουριασμένα και θυμίζουν ότι έχουν να λειτουργήσουν πολύ καιρό.
Ο σύλλογός μας κατά καιρούς έχει πει τι πρέπει να γίνει με το εν λόγω ρέμα και τα απόβλητα που βγαίνουν από εκεί, αλλά δυστυχώς τίποτα δεν έχει γίνει και παρ’ ότι η ΒΙ.ΠΕ. εδώ και χρόνια ανήκει σε μεγάλο τραπεζικό όμιλο και δεν μπορούν να λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για εκσυγχρονισμό στα συγκεκριμένα σημεία.
Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,
Σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα με τις ελεγκτικές σας υπηρεσίες, γιατί υπάρχει κίνδυνος για τον υδροφόρο ορίζοντα και την τροφική αλυσίδα ιδιαίτερα στα σημεία του ρέματος που αρδεύονται από το εν λόγω ρέμα, όπου αυτό καταλήγει στον ποταμό Πείρο και κατ’ επέκταση στη θάλασσα.
Ακόμα ζητούμε να μας κοινοποιηθούν οι όποιες μετρήσεις γίνουν από την έξοδο του ρέματος κάτω από την ΒΙ.ΠΕ.


Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος του Αχαϊκού
Εκ του Συλλόγου Κολλιόπουλος Παναγιώτης
Μπαρμπούνης Δημήτριος

Η Πρόεδρος Κάτω Αλισσού
Θεώνη Κελάμη