Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Δ. Μπαρμπούνης: Όλοι το πρωί, δεν θα υπάρχει άλλοθι την επόμενη μέρα!


Σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου, ξεκινάει μια κρίσιμη ημέρα για την πρώην Δημοτική Ενότητα Ωλενίας αλλά και γενικότερα για την Δυτική Αχαΐα. Έπειτα από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, συγκεντρωνόμαστε στο Μαζαράκι, στην διασταύρωση προς ΧΥΤΑ Φλόκα. Σήμερα είναι μια μέρα που τα "σάπια" σκουπίδια του Πύργου, ύστερα από την πολύμηνη παραμονή τους, στους δρόμους του Πύργου, θα αρχίσουν να έρχονται προς τον ΧΥΤΑ Φλόκα. Όλα αυτά, διότι ο Πύργος για χρόνια δεν μερίμνησε ώστε να φτιάξει ένα ΧΥΤΑ και πετούσε τα σκουπίδια του στα λαγκάδια.
Ο Πύργος που για χρόνια έβαζε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και "για λόγους αλληλεγγύης" όπως είπε η Δημοτική Αρχή, "πρέπει ο Δήμος μας να τα πάρει", να υποστεί δηλαδή άλλη μια περιβαλλοντική υποβάθμιση, ύστερα από ΒΙ.ΠΕ - Λυμματολάσπη - Πυρηνελαιουργεία - Νταμάρια Αράξου, όλα να δουλεύουν με προβλήματα και τα σκουπίδια να έρχονται σε ένα ΧΥΤΑ που έχει φτάσει στα όριά του και δουλεύει με αρκετά προβλήματα. πρέπει να προσευχόμαστε, "όταν φέρει τα σκουπίδια ο Πύργος, να μην ρίχνει βροχή ο Θεός, γιατί έτσι τα αποστραγγίδια πηγαίνουν σε ρέματα", όπως λέει η Δημοτική Αρχή, και κατ'επέκταση να καταλήγουν στην θάλασσα.
Φίλες και Φίλοι, σήμερα, όλοι πρέπει να είμαστε παρόντες. Αν περάσουν τα σκουπίδια σήμερα, αύριο θα είναι θα είναι αργά για εμάς και τα παιδιά μας, για την ζωή μας, την ποιότητα ζωής μας, αυτήν την τσαλακωμένη ποιότητα ζωής που ζούμε.
Σήμερα Τετάρτη, κάτοικοι και σύλλογοι όχι μόνο της Ωλενίας αλλά και άλλοι σύλλογοι πρέπει να είναι εκεί στο Μαζαράκι στην διασταύρωση προς Φλόκα. Είμαι σίγουρος πως όλοι μπορούμε να αφήσουμε για λίγο τις δουλειές μας και να δώσουμε το παρόν στις 07:30 το πρωί. δεν θα υπάρχει άλλοθι αύριο εάν τα σάπια σκουπίδια καταλήξουν να μαυρίζουν για άλλη μια φορά τα ρέματα μας.
Η αποχή σου σημαίνει ανοχή, μην μένουμε στις διαμαρτυρίες λοιπόν και στα λόγια.
Σήμερα, από νωρίς το πρωί, όλοι μαζί να υψώσουμε ένα ανθρώπινο τείχος για να εμποδίσουμε τα σκουπίδια του Πύργου να έρθουν σπίτι μας. Σήμερα είναι ο Πύργος, αύριο η Πάτρα, η Τρίπολη, όλα για την "αλληλεγγύη" όπως θα λένε.

Σήμερα λοιπόν, Τετάρτη 1 Απριλίου, τα σκουπίδια δεν θα είναι ψέμα, η υποβάθμιση δεν θα είναι ψέμα!
Όλοι μαζί, μια ανθρώπινη αλυσίδα! Μπορούμε!

Ο Πρόεδρος του Πολ. Συλ. Παραλίας Κάτω Αλισσού 
Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής 
Μπαρμπούνης Δημήτριος


Δημήτρης Μπαρμπούνης στο Ράδιο Γάμμα Τρίτη 31 Μαρτίου