Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Κάλεσμα Μπαρμπούνη - όλοι αύριο στην συνεδρίαση του ΦΟ.Δ.Σ.Α - Όχι στα σκουπίδια από τον Πύργο!

Ξεκινά μια νέα εβδομάδα, όπου θα είναι καθοριστική για την μελλοντική περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής. Σήμερα  στις 9.30π.μ. συνεδριάζει ο ΦΟ.Δ.Σ.Α, όπου και θα αποφασίσει την οριστική μεταφορά των σκουπιδιών του Πύργου στο ΧΥΤΑ του Φλόκα. Σίγουρα εκεί οι πολίτες του Πύργου έχουν σοβαρά προβλήματα, αλλά όμως εμείς, σύλλογοι, πρόεδροι και κάτοικοι, που αντιδρούμε στην μεταφορά στον ΧΥΤΑ, δεν είμαστε ανάλγητοι, απλά ο ΧΥΤΑ Φλόκα στην λειτουργία του έχει αρκετά προβλήματα που έχουν τονισθεί κατά καιρούς από περιβαλλοντικούς συλλόγους. Έχει δεχθεί δε, αρκετά πρόστιμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Άλλο ζήτημα είναι, ότι ο ΧΥΤΑ φτιάχτηκε για τις ανάγκες τις περιοχής μας. Οι αιρετοί εκείνης της περιόδου πρόβλεψαν και έφτιαξαν σωστά ένα ΧΥΤΑ για τις ανάγκες της περιοχής μας, όταν στον Πύργο δαπανούσαν εκατομμύρια για άλλους σκοπούς η έπαιρναν χρήματα να ξεκινήσουν μια προσπάθεια και μετά από λίγο την σταματούσαν. Άλλο ζήτημα είναι ότι όπως ακούτε τον τελευταίο καιρό, διάφοροι ΧΥΤΑ αντέδρασαν για την μεταφορά των σκουπιδιών του Πύργου, βλέπε Παλέρο (Ναύπακτο) αφού ύστερα από αίτημα για μεταφορά 11.000 τόνων στην Ναύπακτο, υπήρξε αρνητική απάντηση του αρμόδιου ΦΟ.Δ.Σ.Α. Επίσης, έκλεισε ο υπό διαμόρφωση ΧΥΤΑ στο Αίγιο και την Πάτρα η οποία αντιμετωπίζει το σοβαρό πρόβλημα της Ξερόλακας.

Βλέπετε όλοι ότι τα σύννεφα πυκνώνουν, ώστε τα σκουπίδια, όχι μόνο του Πύργου, αλλά και από άλλες περιοχές, Τρίπολη - Πάτρα, μελλοντικά να θέλουν να τα φέρουν στου Φλόκα, όπως στον βωμό της αλληλεγγύης έγινε για τον Πύργο. Έστω και εάν η Δημοτική Αρχή λέει ότι δεν θα γίνει αυτό, θα το βαφτίσουν "λόγους υγείας" των κατοίκων της κάθε περιοχής. Τότε γεννάται το ερώτημα, τι θα πει σε πιθανό αίτημα από την Πάτρα, ότι η Δημοτική Αρχή πήρε σκουπίδια του Πύργου και όχι της Πάτρας; 
Φίλες και φίλοι, ο Πύργος πήρε 500.000 ευρώ από την κυβέρνηση, για να οργανώσει και να προσπαθήσει να λύσει το θέμα των σκουπιδιών, αλλά ακόμα τίποτα.
Συνδημότη και συνδημότισσα, σε καλώ, σήμερα Δευτέρα 20 Απριλίου, στις 9.30π.μ. στο πρώην Δημαρχείο Λουσικών, για να πούμε στους εκεί αιρετούς που θα συνεδριάσουν για το θέμα, όχι σκουπίδια από τον Πύργο, όχι άλλη περιβαλλοντική υποβάθμιση! 
Αν έρθουν τα σκουπίδια, ανοίγει η κερκόπορτα και για άλλους δήμους!
Αύριο θα είναι αργά και δεν θα υπάρχει άλλοθι για κανέναν!
Το μέλλον θα μας κρίνει!

Πρόεδρος Πολ.Συλ.Παραλίας Κάτω Αλισσού
Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα
Μπαρμπούνης Δημήτριος