Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, πήγαμε στο γραφείο του όπου μας είπε πάλι για το θέμα των σκουπιδιών του Πύργου. Επανέλαβε πάλι ότι για λόγους αλληλεγγύης και υγείας, φέρνει τα σκουπίδια του Πύργου και για τα μεγάλα προβλήματα που έχει και επανέλαβε πάλι ότι θα έρθουν για 2 μήνες 2000 τόνοι, μια φορά και μόνο, καθώς έχει πρόβλημα και πρέπει να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση όπου έχει υπογράψει το Δημοτικό Συμβούλιο και το ΦΟ.Δ.Σ.Α και αυτο το επανέλαβε 3 φορές. Ακόμα, είπε ότι οποία προβλήματα στο υπάρχουν ΧΥΤΑ,  η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να τα φτιάξει και είπε ότι θέλει ο ΧΥΤΑ Φλόκα να είναι για χρόνια σε λειτουργία και για αυτό θα τον διατηρήσει σε καλά επίπεδα. 
Αφού η Συντονιστική Επιτροπή άκουσε τα ανώτερο, είπε στον κ.Δήμαρχο, ότι θα συζητήσει και θα απαντήσει μετά από την σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής.
Αποφάσισε επίσης να προτείνει στον δήμαρχο τα κάτωθι 
  • να δώσει εντολή να συγκληθεί έκτακτο ΦΟ.Δ.Σ.Α. όπου θα αποφασίσουν να έρχονται τα Καλάβρυτα στο ΧΥΤΑ μέχρι 30 Απριλίου 2015 και μετά να σταματήσουν να αδειάζουν τα σκουπίδια τους που για χρόνια έρχονταν παράνομα και ήσαν εκτός ΦΟ.Δ.Σ.Α.
  • στην επιτροπή όπου θα ελέγχει το ζύγισμα το σκουπιδιών να συμμετέχουν άτομα απο την συντονιστική οι πρόεδροι των Λουσικών, Σουδενεΐκων, Μαζαράκι, καθώς και από έναν Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος και έλασσον αντιπολίτευσης 
  • να γίνονται κάθε δυο μήνες μετρήσεις στις γεωτρήσεις του ΧΥΤΑ και να κοινοποιούνται στους συλλόγους και να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου. 
Μέχρι να γίνουν δεκτές οι ανώτερο προτάσεις μας, παραμένουμε έξω από το ΧΥΤΑ και θα περιμένουμε μέχρι να μας απαντήσει θετικά για τα ανώτερο.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα