Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Δυτ. Αχαΐα: Άναψαν τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο για το Φλόκα...

Δυτ. Αχαΐα: Άναψαν τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο για το Φλόκα – Σκληρή επίθεση Γκοτσούλια σε Τραχάνη και Γκοτσόπουλο – Τί ειπώθηκε-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Της Βασιλικής Αθανασοπούλου

Έντονο φραστικό επεισόδιο είχαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής ο επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Γκοτσούλιας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ δυτικής Αχαΐας Σπύρος Τραχάνης. Αφορμή στάθηκε η αναφορά του θέματος που έχει προκύψει από τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φλόκα. Το ζήτημα έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Στεργιόπουλος. Και το φυτίλι άναψε… 
Ο κ. Γκοτσούλιας αναφερόμενος στην επίμαχη συνεδρίαση όπου ψήφισε και ο ίδιος να μεταφερθούν τα σκουπίδια του Πύργου στον ΧΥΤΑ Φλόκα, προέβη σε μια σειρά από καταγγελίες. Από την πλευρά του ο κ. Τραχάνης υποστήριζε ότι τα θέματα που αναφέρει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν ισχύουν και ότι δεν αγγίζουν την ουσία, αλλά μόνο τον τύπο. Επεισόδιο δημιουργήθηκε και μεταξύ του Διονύση Γκοτσούλια και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βασίλη Γκοτσόπουλου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν σύμφωνα με τον κανονισμό και τις σχετικές διατάξεις. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Διονύσης Γκοτσούλιας όπως και μέλη της παράταξής του, είχαν ψηφίσει θετικά την πρόταση του δημάρχου για μεταφορά 2.000 τόνων σκουπιδιών του Πύργου στον ΧΥΤΑ Φλόκα. Μάλιστα, όπως είχε τονίσει, θα προχωρούσε σε παραίτηση από δημοτικός σύμβουλος αν το χρονικό διάστημα της μεταφοράς των σκουπιδιών θα ξεπερνούσε τις 25 με 30 μέρες, όπως άλλωστε είχε τονιστεί από τη δημοτική αρχή.

Πυρά και από τον Παναγιώτη Κουνάβη, δέχθηκε η δημοτική αρχή για το θέμα του ΧΥΤΑ Φλόκα. 
«Παραπλανήσατε τον κόσμο! Είπαμε ναι στη μεταφορά των σκουπιδιών, μόνο αν δεχθούν και οι άλλοι ΦΟΔΣΑ. Δεν έγινε αυτό. Είπαμε να συσταθεί η επιτροπή με εκπροσώπους και από τους κατοίκους αλλά και την αντιπολίτευση, ούτε αυτό έγινε. Επίσης, η σύμβαση είχε υπογραφεί πριν το δημοτικό συμβούλιο. Τι άλλο θέλετε δηλαδή; Πόσο να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση;», είπε στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ Παναγιώτης Κουνάβης.

Χρήστος Νικολάου
Δεκτά τα παράπονα και οι ανησυχίες, είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, προσθέτοντας: «Εγώ θα επαναλάβω ότι είχα πει στο προηγούμενο συμβούλιο. Τίποτα δεν γίνεται εν κρυπτώ. Όποιος θέλεις, μπορεί να ζητήσει τις μετρήσεις αλλά και τα ζυγολόγια από τον ΧΥΤΑ Φλόκα. Η θέση μου για τα σκουπίδια είναι πάγια. Δεν δεχόμαστε σκουπίδια από άλλες περιοχές γιατί έτσι δε λύνονται τα προβλήματα, απλά μεταφέρονται. Το θέμα του Πύργου, αποτελεί εξαίρεση γιατί είναι συγκεκριμένη ποσότητα και τίθεται θέμα αλληλεγγύης».

Πηγή: dytikanea.gr