Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Δελτίο τύπου - Καλούμε τον κ. Γκοτσούλια να έρθει στου Φλόκα, δίπλα μας...

Ύστερα από τις απαράδεκτες καταστάσεις που διαδραματίστηκαν στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως λεκτικές επιθέσεις μεταξύ Δημοτικών Συμβούλων με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς όπως πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης, συνέβη κάτι το οποίο μας ικανοποίησε και αυτό είναι το κυριότερο. Το θετικό που βγήκε από αυτή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η είδηση και η ενημέρωση που έχουμε, ότι έστω και αργά ο Αρχηγός τις Μείζονος Αντιπολίτευσης κ.Διονύσιος Γκοτσούλιας, απέσυρε την εμπιστοσύνη του και την θετική απόφαση που είχε πάρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε με θέμα να έρθουν τς σκουπίδια του Πύργου στο Χ.Υ.Τ.Α Φλόκα. 
Έστω και αργά κατάλαβε, ότι η δημοτική αρχή ύστερα και από τις πράξεις αυτές που καταγγέλθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, "για την υπογραφή της σύμβασης πριν το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο" και ενώ σύλλογοι και πρόεδροι συμβουλίων μάταια προσπαθούσαν να αλλάξουν την απόφαση να έρθουν σκουπίδια στο ΧΥΤΑ από τον Πύργο, μας δείχνει ακόμη για άλλη μια φορά την ανακολουθία της Δημοτικής Αρχής σε αυτό το θέμα, την ώρα που με στόμφο έλεγαν για επιτροπές των φορέων όπου θα ζυγίζονται τα σκουπίδια και ότι ο χρόνος θα είναι μέχρι 30 ημέρες το πολύ. 
Βλέπουμε ότι με πόλη βιασύνη υπογράφονται προγραμματικές συμβάσεις, χωρίς να υπολογίζεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθυστερημένα δεν πήγε στον φορέα διαχείρισης, να αναρτάται στο "διαύγεια", με ημερομηνία 31 Μαρτίου, ενώ ο πρόεδρος του ΦΟ.Δ.Σ.Α, υπέγραψε 27 Μαρτίου
Επίσης, καμία πρόταση έστω και ερήμην δεν μπήκε στην προγραμματική συμφωνία με τον Πύργο (πχ εκπρόσωποι συλλόγων να είναι παρών στο ζύγισμα των σκουπιδιών), αντιθέτως βλέπουμε να είναι μόνο από την Δημοτική Αρχή ο κ.Γκοτσόπουλος, ο κ.Τραχάνης και ο Δήμαρχος Πύργου κ.Λιάτσης. Ούτε για να διατηρηθούν τα προσχήματα δεν καλέστηκαν Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που είπαν όχι, ώστε να είναι στην επιτροπή. Έτσι αντιλαμβάνονται την διαφάνεια; 
Οι σύλλογοι και οι πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων, όταν ξεκίνησαν αυτόν τον αγώνα, για να μην έρθουν σκουπίδια του Πύργου στο ΧΥΤΑ Φλόκα, αλλά και γενικότερα ξένα σκουπίδια, είχαμε τονίσει ότι είμαστε γενικότερα δύσπιστοι με αυτή την διαδικασία. Αναδείξαμε τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία του ΧΥΤΑ Φλόκα, τονίζοντας τα πολλές φορές μάλιστα. Τώρα οι κάτοικοι που ζουν κοντά στον ΧΥΤΑ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, παρακολουθούν το δελτίο καιρού, προκειμένου να ξέρουν εάν θα βρέξει και τα αποστραγγίδια από τα σκουπίδια πέσουν στα ρέματα, στα ποτάμια και υδροφόρο ορίζοντα.

Συνδημότη - Συνδημότισσα, ο αγώνας να μην έρθουν ξένα σκουπίδια στο Χ.Υ.Τ.Α Φλόκα θα συνεχισθεί.
Μαζί όλοι, σύλλογοι και φορείς, σε καλούμαι καθημερινά να δίνεις το παρόν, στου Φλόκα!
Καλούμε τον Αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ.Γκοτσουλια, να είναι και αυτός δίπλα μας, όπως άλλωστε και αρκετοί αιρετοί που είπαν όχι, όπως ο αρχηγός του Α.ΚΙ.Δ.Α κ. Κουνάβης. 
Καλούμε όλους όσους είπαν όχι να είναι στου Φλόκα. 
Οι αναλήθειες της Δημοτικής Αρχής και η έλλειψη εμπιστοσύνης που έχουν οι φορείς για το θέμα των σκουπιδιών, είναι πασιφανές. 
Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να ακυρωθεί αυτή η απόφαση.
Κανένα ξένο σκουπίδι στον Χ.Υ.Τ.Α. Φλόκα από Πύργο και Καλάβρυτα!
Κανένα ξένο σκουπίδι, από κανέναν!

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα