Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ 2.000 ΤΟΝΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ...

Η τελική απόφαση που πάρθηκε στη Συνεδρίαση του ΦΟ.Δ.Σ.Α. πριν λίγο, στο πρώην Δημαρχείο Ωλενίας, είναι υπέρ στην μεταφορά 2.000 τόνων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φλόκα από τον Πύργο. 

Η απόφαση πάρθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, παρά τις προειδοποιήσεις όλων μας,  πως αυτό θα επιφέρει μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία του ήδη επιβαρυμένου ΧΥΤΑ.
Αρνητική ψήφος ήταν μόνο αυτή του κ.Στεργιόπουλου από τον ΦΟ.Δ.Σ.Α.. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Μπαρμπούνης Δημήτριος, πήρε το λόγω και συγκεκριμένα είπε: "Αυτή η απόφαση είναι σημειολογική και θα κρίνει το μέλλον του ΧΥΤΑ Φλόκα. Επίσης, πως ανοίγει την κεκρόπορτα ώστε να έρθουν απορρίμματα από την Πάτρα, την Τρίπολη και όχι μόνο, με την ίδια δικαιολογία του Πύργου, για "προβλήματα υγείας" Συν της άλλης, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής της Ωλενίας, η οποία είδη πάσχει από την ρύπανση των Πυρηνελαιουργείων και της ΒΙ.ΠΕ. γενικότερα."

Τον λόγο πήραν επίσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος με την Α.ΚΙ.Δ.Α., κ.Κουνάβης Παναγιώτης, ο οποίος στηρίζει και συμμετέχει στη δράση των συλλόγων μας, κάνοντας λόγο για εκρηκτική κατάσταση, καθώς οι κάτοικοι της Ωλενίας βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση. Επίσης, παρών ήταν η Πρόεδρος του Περιβαλλοντολογικού Συλλόγου Ωλενίας, κα.Καούρη, ο Πρόεδρος Δ.Δ Φλόκα, κ.Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος Λουσικών, κ.Ραγιάς, καθώς και εκπρόσωποι από άλλους φορείς και συλλόγους.

Εμείς σαν Σύλλογος, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, συλλόγους αλλά και απλούς δημότες της περιοχής, δεν θα εγκαταλείψουμε!

Καλούμε Συλλόγους Φορείς και όποιον ακόμα είναι αντίθετος με αυτή την απόφαση να παρευρεθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου και ώρα 19:00, στα Χαρμπιλέικα στα Γραφεία του Περιβαλλοντολογικού Συλλόγου Ωλενίας, προκειμένου να συζητήσουμε για την περαιτέρω δράση μας επί του θέματος.

Θα συνεχίσουμε ενάντια στο να γίνει πράξη αυτή η απόφαση!

Εκ μέρους του Δ.Σ.