Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Κάτω Αλισσός: Σκουπίδια και στάσιμα νερά – Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία...


Κάτω Αλισσός: Σκουπίδια και στάσιμα νερά μέσα στο κέντρο του χωριού – Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Της Βασιλικής Αθανασοπούλου

  Κακή κατάσταση των κάδων απορριμμάτων καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Κάτω Αλισσού, του δήμου δυτικής Αχαΐας. Παράλληλα υποδεικνύουν τα σημεία στο dytikanea.gr, όπου βρίσκονται οι κάδοι γεμάτοι σκουπίδια εδώ και μέρες λίγα μόλις μέτρα μακριά από τα σπίτια τους. 
  Ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί στο δημοτικό κοιμητήριο του χωριού και τα σπίτια βρίσκονται περίπου στα δέκα μέτρα. Οι κάδοι είναι σπασμένοι και όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι στον Κάτω Αλισσό το απορριμματοφόρο του δήμου έχει πάνω από 10 μέρες να περάσει. Τα σκουκίδια σκορπίζουν στο δρόμο και δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι οι κάτοικοι αναγκάζονται να τα μαζεύουν.      Παρακαλούν επίσης απο τον δήμο να περνάει πιο συχνά το απορριμματοφόρο καθώς ο δρόμος είναι μέσα στο χωριό και η δυσοσμία φτάνει στα σπίτια τους.Στον ίδιο ακριβώς δρόμο υπάρχουν μόνιμα νερά. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, τα νερά μυρίζουν έντονα και σε εκείνο το σημείο κάθε πρωί, τα παιδιά περιμένουν το ταξί για να πάνε σχολείο. 
  Οι γονείς των παιδιών, ζητούν άμεσα από τον δήμο να μεριμνήσει για το συγκεκριμένο θέμα, που είναι σοβαρό για τη δημόσια υγεία.