Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Πάτρα: Στα χνάρια του Πύργου για τα σκουπίδια...

Ύστερα από προειδοποίηση, συλλόγων και φορέων της περιοχής της Δυτικής Αχαΐας, ξεκίνησαν τα σενάρια περί μεταφοράς απορριμμάτων και από την Πάτρα, στον ΧΥΤΑ Φλόκα...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tempo24.gr :
ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ "ΜΟΙΡΑΣΜΑ" ΣΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΧΥΤΑ

Λύση Πύργου επεξεργάζεται η Πάτρα. σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η Δημοτική αρχή ανάμεσα στα διάφορα σενάρια που επεξεργάζεται για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πάτρας, διερευνά με ενδιαφέρον τη συνταγή "να μοιράσουμε τα σκουπίδια μας", κάτι που επιχειρεί να εφαρμόσει η πρωτεύουσα της Ηλείας. Ήδη η πόρτα του ΧΥΤΑ Φλόκα, ανοίγει -υπό προϋποθέσεις -για τον Πύργο, επομένως, δημοτικοί παράγοντες θεωρούν εφικτό ότι κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και για την Πάτρα.
"Η Πάτρα θα εκραγεί από τα σκουπίδια" είναι η δήλωση που κατ' επανάληψη έχει κάνει ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, προκειμένου να περιγράψει πόσο εκρηκτικό είναι το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Πάτρα, δεδομένου ότι ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακας έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του, οι όποιες παρεμβάσεις δρομολογούνται έχουν ημερομηνία λήξης και εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, δεν υπάρχει.
Άλλωστε, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια για το νέο περιφερειακό σχεδιασμό, το θέμα να μπει πιο γενικά: Πόσοι ενεργοί ΧΥΤΑ υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα; Τί ανάγκες καλύπτουν και τί περιθώρια υπάρχουν;
Σε κάθε περίπτωση με βάση τα πιεστικά δεδομένα που υπάρχουν και την επανεξέταση που γίνεται ακόμη και για τα δρομολογημένα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων είναι προφανές ότι το σκηνικό έχει μεταβληθεί σε σχέση με το παρελθόν.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΙΚΡΙΤΖΗ