Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΧΥΤΑ ΦΛΩΚΑ...

Δελτίο Τύπου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

13/03/2015

 Μετά την απόφαση με σχετική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να έρθουν  2000 τόνοι σκουπιδιών για περίπου 20 ημέρες στο ΧΥΤΑ Φλώκα, πιστεύουμε ότι άνοιξε η κερκόπορτα ώστε μελλοντικά να ζητήσουν και να έρθουν στο ΧΥΤΑ Φλώκα, απορρίμματα από Πάτρα, Τρίπολη και άλλες πόλεις που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με αυτά του Πύργου.
 Πολιτιστικοί και Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι, οι οποίοι ήσαν παρών στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, αντέδρασαν και διατράνωσαν την αντίθεσή τους ώστε να μην έρθει ούτε κυβικό απορριμάτων στο συγκεκριμένο ΧΥΤΑ. Κάτοικοι ενημερώνουν πως εδώ και δύο χρόνια, έρχονται παρανόμως απορρίματα από Καλάβρυτα.
 Τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο πήραν, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Μπαρμπούνης Δημήτριος, η Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ωλενίας Καούρη Σοφία, καθώς και η Πρόεδρος του Αγίου Στεφάνου Χρυσανθακοπούλου Έφη, οι οποίοι και διατύπωσαν την άντίθεσή τους ως προς την εναποθέτηση απορριμάτων από τον Πύργο στο ΧΥΤΑ Φλώκα και προειδοποίησαν πως αυτό θα είναι η αφορμή στο να έρθουν απορρίμματα και από άλλες πόλεις, σε ένα ΧΥΤΑ ο οποίος είδη έχει σοβαρά προβλήματα.
 Επόμενο ραντεβού των συλλόγων, φορέων και πολιτών, θα είναι στο ΦΟΔΣΑ, όπου και θα παρθεί η τελική απόφαση για μεταφορά απορριμάτων στον ΧΥΤΑ Φλώκα από τον Πύργο.
Τέλος, ζητάμε να μπει ένα τέλος και στην εισρροή απορριμάτων από τα Καλάβρυτα στον είδη προβληματικό ΧΥΤΑ Φλώκα, πράγμα το οποίο ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας δεσμεύθηκε πως θα συμβεί.
Παρακολουθούμε τις εξελείξεις και θα είμαστε σε επαγρύπνηση...

Τα Δ.Σ των Συλλόγων

Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Κάτω Αλισσού
Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αλισσού
Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίου Στεφάνου
Καθώς και άλλοι Σύλλογοι, Φορείς και Πρόεδροι Δημοτικών Διαμερισμάτων Ωλενίας