Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση ΟΙΚΙΠΑ... Καλώς τους...κι ας αργήσαν...

ΟΙΚΙΠΑ: Κατόπιν εορτής η απόφαση της Περιφέρειας για το κλείσιμο των πυρηνελαιουργείων – Από φάρσα… κατάντια!

Ανακοίνωση της ΟΙΚΙΠΑ με αφορμή το κλείσιμο των πυρηνελαιουργείων:
 
 Για μια ακόμα φορά αυτή την εποχή η Πάτρα αλλά και η ευρύτερη περιοχή, υπέστησαν τις συνέπειες της κακής λειτουργίας των πυρηνελαιουργίων, με άμεση επίδραση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.
 Η σωστή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για επιβολή προστίμων και κλείσιμο για φέτος των μονάδων αυτών, ήλθε στο τέλος της ελαιοκομικής περιόδου και αφού στο μεταξύ οι Πατρινοί εισέπνευσαν επί μακρόν τις δυσάρεστες οσμές από τη λειτουργία τους.
 Επειδή το πρόβλημα είναι χρόνιο και επαναλαμβανόμενο, θα πρέπει να υπάρξει ριζική λύση για να μην είμαστε του χρόνου πάλι «στο ίδιο έργο θεατές».
 Πρέπει να γίνει σαφές στους υπεύθυνους των πυρηνελαιουργείων ότι την επόμενη ελαιοκομική χρονιά δεν θα ξεκινήσει η λειτουργία και η παραγωγική διαδικασία των μονάδων τους, αν δεν τηρούν και πληρούν τους απαραίτητους όρους της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων την ύπαρξη στεγασμένων χώρων αποθήκευσης του ελαιοπυρήνα προκειμένου μην σαπίζει με τη βροχή παράγοντας τη χαρακτηριστική δυσοσμία κατά την επεξεργασία του και την καλή κατάσταση των ειδικών φίλτρων συγκράτησης των οσμών στις μονάδες αυτές.
 Φυσικά αυτή η εξαγγελία πρέπει να γίνει πράξη στη συνέχεια με τους απαραίτητους ελέγχους της αρμόδια υπηρεσίας, γιατί όταν αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται δεν εξελίσσεται σε φάρσα αλλά σε κατάντια.

Πηγή: http://dytikanea.gr/